top of page

Wie is trainer Heidi Janssen?

Heidi Janssen werd in 1976 geboren in Tegelen en groeide op in Reuver. Leraar worden, anderen iets leren, inspireren: als kind wist ze al dat dit is wat zij wilde. Tijdens haar opleiding aan de Academie voor Innovatief Trainen kwam zij er bovendien achter waar haar kracht ligt: in het verwonderd kunnen zijn. “Ik heb wel vaker gedacht dat mijn denkwijze anders was”, zegt zij hierover. “Inmiddels heb ik geleerd dat dit een gave is en niet een vloek.” Zo bezien is het niet verwonderlijk dat 'de kunst van het zich verwonderen' ook de rode draad is geworden in haar professionele leven. Heidi Janssen: “Door open te staan voor verwondering, sta je ook open voor andere perspectieven en invalshoeken en verrijk je jezelf met wijsheid. Dat is waar ik mensen mee wil helpen: om vanzelfsprekendheden opzij te zetten en zo ruimte te creëren voor nieuwe mogelijkheden.”

In haar werk, maar ook privé, is Heidi Janssen iemand die de wereld om zich heen op een associatieve manier tegemoet treedt. Zij stelt vragen bij wat anderen als vanzelfsprekend beschouwen. Op haar best is zij wanneer zij intuïtief nieuwe verbanden legt, kansen en mogelijkheden herkent en op zoek gaat naar onconventionele oplossingen. Gewapend met haar immer optimistische kijk treedt zij graag buiten de gebaande paden, de spreekwoordelijke beren op de weg vermijdend. Door haar focus op dialoog en samenwerking en haar oprechte interesse in mensen, weet zij anderen daarbij intrinsiek te motiveren en te inspireren. Humor en enthousiasme zijn haar handelsmerk.

Begonnen als docent beeldende vorming vond Heidi via een omweg haar roeping als trainer, voor zowel Nederlandse als internationale groepen. Individuen en teams trainen in creatief denken is haar vak én haar passie. Met haar ontwapenende houding stelt Heidi Janssen haar cursisten snel op hun gemak en geeft hun ruimte om anders te denken. Om cursisten uit hun comfort zone te lokken worden zij uitgedaagd om met de gekste en meest absurde ideeën te komen. Het geschater en gelach is bij de trainingen van Good Hídea dan ook meestal niet van de lucht. Meedoen is fun, maar de lach heeft ook een belangrijke functie, legt ze uit. “Door lachen verdwijnt spanning en is er meer mogelijk. Uiteindelijk kom je zo samen tot de beste en meest creatieve ideeën.”

Onlangs rondde Heidi Janssen de module Grensverleggend trainen af, welke deel uitmaakt van de opleiding tot innovatief trainer, in Marrakech. Een ervaring die zij markeert als een life changing experience. Juist in deze mix van reizen, cultuur, avontuur, ontmoeten en ontwikkelen voelt zij zich in haar element. In Marrakech ontdekte zij dat trainen in het buitenland wérkt. ”Loslaten is vaak moeilijk in de vertrouwde omgeving. Maar op een andere plek, een ander land, met een andere cultuur laat je de vertrouwde omgeving voor wat die is, en laat je je makkelijker verleiden om uit je comfortzone te stappen. Dit wil ik ook aan anderen meegeven. Vandaar de training in Andalusië, welke gepland staat in het najaar van 2018.

Opleidingen

• Docent beeldende vorming

• Nima communicatie A, Eindhoven

• Trainer Creatief Denken + masterclass, Barcelona

• Jaaropleiding tot innovatief trainer, Arnhem

• Grensverleggend trainen, Marrakech

• Training bezieling, geloof en overtuiging, Arnhem

• Training Enneagram 1, Barcelona

• Topklas 2014/2015 aan de academie voor innovatief trainen, Arnhem

• Begeleider opstellingen, Garderen

• Training Enneagram 2, Barcelona

Contact

Heidi Janssen

E-mail: heidi@goodhidea.com

Telefoon: 0031 (0) 645484180

Locatie: Roermond, Nederland

KvK-nummer: 62199609

Naam*

E-mailadres*

Bericht*

bottom of page